Euró árfolyam

Euró árfolyam MNB középárfolyamon

Euró Középárfolyamon

Közép Árfolyam

Euró Legjobb Váltás

legjobb VáltásKözép árfolyam kalkulátor

A Magyar Nemzeti Bank közép árfolyamán.

A középárfolyam valutaváltó segítségével gyorsan kiszámolhatja a kiválasztott valuta árfolyam értékét. Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán számított valuta értékekek, melyek pontosak és segítenek Önnek megtudni, hogy mennyibe kerülnek a külömböző valuták váltásai, mennyi az aktuális árfolyam. A valutaváltó értékei naponta többször is frissülnek, de mivel a frissítést és a lekérést egy program végzi, a valutaváltó kapott adatokra garanciát nem vállalunk, az árfolyam adatok csak tájékoztató jellegüek.

Euró árfolyam Banki árfolyamon

Bank árfolyam kalkulátor

A banki árfolyam kalkulátor segítségével gyorsan kiszámolhatja a banki árfolyamokat. A magyar bankok árfolyam adatbázisai alapján a kalkulátor megmutatja, hogy mennyibe kerülnek a külömböző valuták váltásai a kiválasztott banknál. A valutaváltó értékei naponta frissülnek, de mivel a frissítést és a lekérést egy program végzi, a valutaváltó kapott adatokra garanciát és felelősséget nem vállalunk.

Az euró árfolyam:

1992. január elsején eredetileg az eurót az Európai Unió hivatalos fizetőeszközeként gondolták bevezetni a maastrichti szerződésben, mégis mára már az egész világon több, mint 300 millióan használják, és több mint 175 millióan használnak olyan valutát, amelyet az euró árfolyamához rögzítettek. Ezek tükrében nem csoda, hogy az euró árfolyamának alakulása minden nap milliók üzleti döntéseit, lépéseit befolyásolja. Ma eurót az EU 28 tagállama közül 19 használja saját valutájaként, ezek az országok alkotják az eurózónát, de ezek mellett 6 európai törpeország szerződés szerint, és további kettő ország szerződés nélkül használja fizetőeszközként, saját pénzneme helyett. Az európai integráció legérezhetőbb bizonyítéka az euró. Az euró előnyei nyilvánvalóak annak, aki külföldre utazik vagy más uniós tagállamban üzemeltetett internetes oldalon vásárol. Egy egységes valuta kiküszöbölheti az árfolyam ingadozást és az átváltási költségeket is. A cégek számára megkönnyíti a határokon átnyúló kereskedelmet, és fokozottabb gazdasági stabilitást biztosít, ami gazdasági növekedést és a fogyasztók számára nagyobb választási lehetőséget jelent. A közös valuta emellett utazásra és külföldi vásárlásra ösztönöz. Az USA-dollár után ez a második legfontosabb nemzetközi fizetőeszköz.
Euró árfolyam

Euró árfolyam

  Az euró az EU gazdasági és monetáris politikájának leghatékonyabb eszköze, amelyre mintegy alapként tekintenek az országok. Az euró árfolyam stabilitása segíti a belső piac fejlődését és mérsékli a külső inflációs nyomást. Az euró árfolyama viszonylag kiszámíthatóan változik, mivel az eurózóna a világ második legnagyobb gazdasága, és a folyamatos kiegyensúlyozottságra törekszik. Az egységes valuta mindenki számára előnyös. Az eurónak köszönhetően ugyanis az euróövezet területén az embereknek nem kell pénzt váltaniuk, ha hazájukból egy másik euróövezeti országba utaznak, így pedig időt és pénzt takaríthatnak meg, a határokon átívelő fizetési műveletek kevesebbe kerülnek (sőt egyes esetekben teljesen ingyenesek is lehetnek), a fogyasztók és a cégek könnyebben összevethetik az árakat, ami arra ösztönzi a cégeket, hogy csökkentsék áraikat. Az euróövezeti tagság az árstabilitást is garantálja. Az Európai Központi Bank úgy állapítja meg az irányadó kamatlábakat, hogy az tartósan 2% közelében legyen, de ne érje el azt. Az EKB kezeli még az euróövezet devizatartalékainak egy részét, és szükség esetén devizapiaci intervenció révén befolyásolni tudja az euró árfolyamát.    
Euró árfolyam

Euró árfolyam

Az euróövezet méretének és gazdasági súlyának köszönhetően a közös valuta erősebb és ellenállóbb, így jobban meg tudja óvni őket a külső sokkhatásoktól és a devizapiac kilengéseitől. Ám vannak országok, akik elutasítják a saját pénznemük euróra való leváltását. Az Egyesült Királyság és Dánia még a legelején kimaradási jogra (opt-out) tett szert, Svédországban pedig népszavazáson döntöttek arról, hogy kimaradnak, ami óvatosabbá tette Bulgáriát, Lengyelországot és Csehországot is az euró bevezetésével kapcsolatban.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.