Egyéb kategória

Kenyérsütő ékszíj beszerzése

A kenyérsütő ékszíj beszerzése szerencsére nem annyira bonyolult feladat, mint sok más háztartási gép esetében. Általában az alkatrészek komplikáltabbak, és nehezebb is beszerelni őket. Az ékszíjjal nincs ez így, mivel egy kis vékony szíjról beszélünk, ami készülhet gumiból vagy műanyagból is vagy ezeknek a kombinációjából. Az árát tekintve sem vészes kiadás, így tehát nagyon ajánlott az esetleges problémánál a cseréje, új gép vásárlása helyett. Költséghatékonyabb, és könnyű.

Kenyérsütő ékszíj

Maga az szíj lehet hosszbordás vagy keresztbordázott, ami azt jelenti, hogy kis fogak találhatóak rajta, melyek segítségével összekapcsolódik a tengely felületével. Természetesen minden géphez adott a hozzá illő fajta, nem is ajánlott mást vásárolni, mert valószínűleg nem fog működni vele, leeshet, vagy méretbeli különbségek adódhatnak.

Ebből kifolyólag ügyelni kell arra, hogy csak a gépünkkel kompatibilis alkatrészt vásároljunk. A rendeléshez feltétlenül szükséges a kenyérsütő készülék márkája, modell vagy típusszáma, melyek segítségével könnyedén ki fogjuk tudni választani a megfelelő darabot. Ezek azonosítók a készülék alján vagy hátulján lelhetőek fel. Ám ha ez mégsem található meg a gépen, vagy esetleg már nem olvasható el, akkor mindenképpen az ügyfélszolgálat segítségét kell igénybe venni. Ők könnyedén beazonosítják a helyes kenyérsütő ékszíjat a kért információk alapján.

Az online rendelések sokkal egyszerűbbek, gyorsaságuk, könnyebbségük miatt, illetve érthető ha nem szeretünk tömegben, eladókat kérdezősködve vásárolni. Márpedig egy ilyen tartozék megvásárlásához kell a segítség, ami jelentősen el tudja nyújtani a vásárlás hosszúságát. Emellett az online rendelés pár napon belül megérkezik, ami alatt fel lehet készülni a későbbi szerelés menetére.

Ha megérkezett a kenyérsütőgép szíj, akkor álljunk neki a cserének. Mindenekelőtt áramtalanítsuk a gépet, majd bontsuk szét óvatosan, akár jegyzetelve a lépéseket. Sok segítő leírás és videó található az interneten ezekről. Minden típus más elrendezésű, ezért addig bontsuk csak, ameddig elérünk az elhasználódott ékszíjhoz. Vegyük le, majd óvatosan helyezzük fel az újat. Ügyelve a megfelelő sorrendre szereljük össze a gépet, majd teljesen száraz és tiszta állapotában indítsuk el.

Amennyiben kenyérsütő lapátra is szükség lenne, mert a régi elveszett vagy elkopott róla a teflonbevonat, ne habozzon rendeljen egyet a szíj mellé.

Kenyérsütő lapát