Technika Webshop

Tönkrement a mosógépünk? Így készüljünk fel a szakember érkezésére

Ha mosógépünk meghibásodott, érdemes rövid időn belül felkeresni egy megbízható szakembert, aki várhatóan hamar meg fogja tudni állapítani, mi okozza a problémát.

Előfordulhat, hogy a mosógépünk hibaüzenetet ír ki, vagy hogy egyszerűen félbehagyja a programot.

Az is gyakori probléma, hogy a gép túl hangosan kezd el szivattyúzni, ha pedig éles kattogó hangot ad ki menet közben, célszerű azonnal leállítani a gépet, hiszen könnyen lehet, hogy egy elmozdult egy mosógép alkatrész, az pedig el tud rontani más dolgot is a készülékben.

Mosógép alkatrész

 Így várjuk a mosógép szerelőt

Ha szerelőt hívunk, érdemes az érkezésére felkészülni, hiszen ő így sokkal gyorsabban és könnyebben meg tudja állapítani, hogy mi okozhatja gépünknél a problémát. Annak érdekében, hogy a szakember kényelmesen hozzáférjen a géphez, érdemes azt a mosókonyha, vagy a fürdőszoba közepére kihúzni. Így a szerelő is könnyebben körbe tudja járni, alaposan át tudja nézni.

Mivel a szakember valószínűleg el fogja távolítani a mosógép burkolatát, ha lehet mindent vigyünk ki a helyiségből, ami neki útban lehet (gurulós polc, mosószeres flakonok, szennyestartó).

Okos ötlet előre kikészíteni egy felmosóvödröt, és felmosórongyot, a kisebb szennyeződések eltávolítására pedig jól jöhet egy tekersz papírtörlő is.

Ha nincs túl nagy gond a géppel, valószínűleg a szaki hamar meg fogja szerelni. Ám ha valamilyen mosógép alkatrész ment teljesen tönkre benne, annak cseréje néhány napot igénybe vehet.

Ha jó viszont ápolunk a szomszédainkkal, talán segítségünk lehetnek abban, hogy ne halmozódjon fel túl sok szennyes ruha míg a mosógépszerelő végez a gépünkkel, de ha ez nem opció talán célszerű lehet felkeresni a legközelebbi mosodát.

Mosógép problémák